Ruth Vega Fernandez

 

Ruth Vega Fernandez

  • Overview
  • Info & links
  • Images
  • Comments

Visa denna sida på svenska på Film.nu

Ruth Vega Fernandez föddes på Kanarieöarna som dotter till ett spanskt par, av henne karaktäriserade som "hippies". Föräldrarna var motståndare till general Francos diktatur och gick i exil till Sverige när fadern blev inkallad till militärtjänstgöring. Föräldrarna skildes tidigt varpå fadern återvände till Spanien och Ruth Vega Fernandez reste ofta mellan Sverige och Spanien, med upprepade stopp i Paris. Under skolåren bodde hon i Majorna i Göteborg. När hon var 17 år följde hon och lillasystern med mamman som skulle plugga homeopati i Paris ett år, men Ruth stannade längre. I Paris började hon på en internationell gymnasieskola och studerade därefter teater i flera år. År 2000 blev hon antagen till scenskolan i Lyon och är även utbildad i dans vid Balettakademien och Operan i Göteborg. Fernandez debuterade 2007 i TV-serien Upp till kamp av Mikael Marcimain och har sedan fortsatt att arbeta med Marcimain i långfilmerna Call Girl (2012) och Gentlemen (2014)

Read more about Ruth Vega Fernandez
 
 

Lists & News

TMDb Filmanic is using The Movie Database API (TMDb) for certain functions, but is in no way supported or certified by TMDb.

Is this page about you? The information we have obtained is in whole or in part from The Movie Database (TMDb). You may request that we remove all personal information we have stored about you by sending us an email and include the URL of this page. Explain who you are, so we know you are the person this page is about. To delete your data from TMDb, you must contact them separately.

Ruth Vega Fernandez

Born 1977-04-12 (44 years ago) in Canary Islands.
Height 168 centimeters.

Images of Ruth Vega Fernandez

Click to enlarge images

Your opinion about Ruth Vega Fernandez?

Start a discussion about Ruth Vega Fernandez with your friends on Facebook or Twitter!

Ruth Vega Fernandez

Bio provided by Wikipedia External link to the source of this bio

Ruth Vega Fernandez föddes på Kanarieöarna som dotter till ett spanskt par, av henne karaktäriserade som "hippies". Föräldrarna var motståndare till general Francos diktatur och gick i exil till Sverige när fadern blev inkallad till militärtjänstgöring. Föräldrarna skildes tidigt varpå fadern återvände till Spanien och Ruth Vega Fernandez reste ofta mellan Sverige och Spanien, med upprepade stopp i Paris. Under skolåren bodde hon i Majorna i Göteborg. När hon var 17 år följde hon och lillasystern med mamman som skulle plugga homeopati i Paris ett år, men Ruth stannade längre. I Paris började hon på en internationell gymnasieskola och studerade därefter teater i flera år. År 2000 blev hon antagen till scenskolan i Lyon och är även utbildad i dans vid Balettakademien och Operan i Göteborg.

Fernandez debuterade 2007 i TV-serien Upp till kamp av Mikael Marcimain och har sedan fortsatt att arbeta med Marcimain i långfilmerna Call Girl (2012) och Gentlemen (2014). Fernandez har även spelat den återkommande rollen som Marie Lindell i filmerna om Johan Falk. På teaterscenen har hon verkat vid Göteborgs stadsteater och spelat i en uppsättning av August Strindbergs Fadren i Paris och medverkat i belgisk produktion av Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap.

2013 utsågs Ruth Vega Fernandez till årets bäst klädda kvinna av tidskriften Elle. Hon är sedan många år bosatt i Paris.

Fernandez har både svenskt och spanskt medborgarskap, hennes modersmål är svenska och spanska och hon talar flytande franska och engelska.

Content from Wikipedia provided under the terms of Creative Commons (CC BY-SA 3.0).

×
×
×
×
×